Erven & Nalaten

Kies een van onze onderstaande pakketten voor het aanvragen van een offerte voor het opstellen van een testament, een verklaring van erfrecht of een schenkingsakte. Het regelen van jouw erfenis is belangrijk. Huiskes Notariaat staat voor u klaar! Heeft u vragen aan onze notaris over offerteaanvragen omtrent erven & nalaten? Neem vrijblijvend contact met ons op!

levenstestament voor 1 persoon
Hoe werkt een offerte aanvraag

Stap 1 – Kies uit één van onderstaande pakketten
Stap 2 – Vul de gegevens in
Stap 3 – Ontvang direct, vrijblijvend en gratis de offerte in je mailbox

Verklaring van erfrecht

levenstestament voor 1 persoon

opstellen verklaringen van erfrecht tekst volgt

Schenkingsakte

levenstestament voor 1 persoon

Vaak willen mensen elkaar bevoordelen door het doen van schenkingen. Het doen van schenkingen, kan voor de ontvanger soms fiscale gevolgen hebben. Over een schenking is namelijk schenkbelasting verschuldigd. Dat is alleen anders als de schenking onder een bepaald vrijgesteld bedrag valt. Dit belastingvrije bedrag is afhankelijk van de familierechtelijke betrekking tussen schenker en ontvanger, ook wel begunstigde genoemd.

Een schenking kan gedaan worden in contanten (dat worden ook wel schenkingen “met de warme hand” genoemd) of op papier. Voordeel van deze laatste vorm is dat het te schenken bedrag nog niet direct hoeft over te gaan op de ontvanger. De schenker wordt dan nog niet armer. Om een schenking op papier te kunnen doen, gelden een aantal voorwaarden. Wij kunnen u hierover verder informeren.

Meer weten?

Ons team staat
voor jou klaar

wil je een afspraak maken? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op voor het plannen van een afspraak.