Heeft u onlangs van de bank of een verzekeringsmaatschappij de opdracht gekregen om een verklaring van erfrecht aan te vragen? Wij helpen u daar graag mee verder!

Voor de afhandeling van een nalatenschap kan om een verklaring van erfrecht gevraagd worden. Daarom is het van belang om dit onderdeel van de erfenis goed te regelen. In een verklaring van erfrecht wordt door een erfrechtadvocaat onder andere vastgelegd wie er toestemming heeft om zaken te regelen die in verband staan met de nalatenschap, zoals bankzaken, wie de erfgenamen zijn en wie er recht heeft op uw erfenis. Wilt u een verklaring van erfrecht laten opstellen door één van onze notarissen? Vraag dan nu gemakkelijk en gratis een offerte aan en ontvang deze direct in uw mailbox.

Verklaring van erfrecht

levenstestament voor 1 persoon

opstellen verklaringen van erfrecht tekst volgt

Hulp bij het regelen van een verklaring van erfrecht

Als u een verklaring van erfrecht laat opstellen door een erfrechtadvocaat in Enschede, weet u zeker dat u goed zit. Onze notarissen vinden het belangrijk om u te helpen met het regelen van belangrijke zaken, zoals een erfenis. Er zijn verschillende situaties waarbij een notaris erfrecht van pas komt:

  • Wanneer er toegang nodig is tot rekeningen op de bank van de overledene;
  • Bij belastingteruggave uit naam van de overledene;
  • Bij het uitkeren van een levensverzekering;
  • Bij verkoop van de woning van de overledene;
  • Voor verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen, beleggingsmaatschappijen en andere financiële instellingen.

Ongeacht uw situatie, onze notarissen zijn er om u verder te helpen. Een offerte aanvragen doet u nu gemakkelijk en vrijblijvend online. U ontvangt de offerte direct in uw mailbox!

Notaris voor het regelen van erfrecht

Onze notarissen vinden het van belang om u goed te helpen bij het regelen van notariële zaken, zo ook het opstellen van een verklaring van erfrecht. Naast het feit dat een verklaring van erfrecht zonder een notaris niet opgesteld kan worden, geeft een notaris erfrecht ook professioneel en waardevol advies over het regelen van de erfenis. Door Huiskes Notariaat in te schakelen bent u verzekerd van een professionele aanpak. Wij doen er alles aan om u zo goed mogelijk te helpen.

Wat kost een verklaring erfrecht?

De kosten van een verklaring van erfrecht lopen uiteen, afhankelijk van uw situatie. Door nu een offerte aan te vragen, achterhaalt u eenvoudig de kosten. Het aanvragen van een offerte kan digitaal of u neemt persoonlijk contact met ons op. U ontvangt de offerte direct in uw mailbox, zo weet u vandaag nog wat de kosten zijn!

Heeft u altijd een verklaring erfrecht nodig?

Een verklaring van erfrecht is niet altijd nodig. Dit wordt duidelijk wanneer de bank of verzekeringsmaatschappij hierom vraagt. In sommige gevallen is de akte van overlijden voldoende om aan te tonen dat u de erfgenaam bent. De akte van overlijden ontvangt u in korte tijd na het overlijden van uw naaste. Wilt u weten of een verklaring van erfrecht nodig is? Dan is het verstandig om hiernaar te informeren bij uw bank, zo weet u direct welke acties u moet ondernemen.

Hoe lang is een verklaring van erfrecht geldig?

Een verklaring erfrecht blijft altijd geldig. Hier stelt de wet geen termijn aan. In een verklaring van erfrecht staat vast wie de erfgenamen van de overledene zijn. De situatie kan zich wel voordoen dat een verklaring van erfrecht aangepast wordt. Wanneer zich een wijziging voordoet die ervoor zorgt dat er een erfgenaam bij komt, wordt deze aan de verklaring erfrecht toegevoegd. Ondanks dat een verklaring van erfrecht altijd geldig is, kan de toegang van de executeur wel beëindigd worden. Dit gebeurt wanneer de nalatenschap is afgewikkeld en de executeur dus alle taken heeft uitgevoerd die aan hem of haar toegewezen waren. Vraag nu snel en gemakkelijk een offerte aan en ontvang deze direct in uw mailbox!

wil je een afspraak maken? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op voor het plannen van een afspraak.