Hypotheekakte nodig? Een hypotheekakte wordt opgesteld door een notaris. In dit document wordt vastgelegd dat u uw woning in onderpand geeft aan de bank in ruil voor een hypotheek. Met een hypotheekakte kan de bank uw woning verkopen en/of beslag leggen op uw bezittingen als u geen hypotheek meer betaalt of wanneer u zich niet aan de voorwaarden houdt. De bank zal hier pas gebruik van maken wanneer er geen andere oplossing meer is. Bent u op zoek naar een notaris die voor u een hypotheekakte kan opstellen? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan en ontvang deze vandaag nog in uw mailbox!
Hypotheekakte
In een hypotheekakte worden de afspraken tussen de bank en u vastgelegd met betrekking tot de lening die wordt aangegaan voor de aankoop van uw woning.
KOPEN V.E. WONING (AANKOOP EN HYPOTHEEK)
In een akte van levering worden de afspraken tussen verkoper en koper vastgelegd. Deze akte zorgt voor de daadwerkelijke eigendomsoverdracht.
In een hypotheekakte worden de afspraken tussen de bank en u vastgelegd met betrekking tot de lening die wordt aangegaan voor de aankoop van uw woning.
Oversluiting hypotheek
In een hypotheekakte worden de afspraken tussen de bank en de schuldenaar vastgelegd met betrekking tot de lening die wordt aangegaan voor de aankoop van de woning. Bij een oversluiting dient de oude hypotheek te worden afgelost en moet de inschrijving van de oude hypotheekakte bij het kadaster worden doorgehaald.
Kosten hypotheekakte
De kosten voor het laten opstellen van een hypotheekakte zijn vaak niet hetzelfde, dit is afhankelijk van uw situatie. Er bestaat geen vuistregel voor een hypotheekakte en de kosten die hieraan verbonden zijn. Om direct inzicht te krijgen in de kosten van een hypotheekakte vraagt u nu gratis een offerte aan. Neem direct telefonisch contact met ons op. Zo krijgt u gegarandeerd inzicht in de kosten van het opstellen van een, op uw persoonlijke situatie afgestemde, hypotheekakte.
Waaruit bestaat de inhoud van een hypotheekakte?
Onze notaris stelt voor u de hypotheekakte op en loopt deze met u door. Wanneer u akkoord bent, ondertekenen u, de notaris en de bank de akte. Na ondertekening wordt de hypotheekakte bij het kadaster ingeschreven. Vanaf dit moment staat de hypotheek officieel op uw naam. Er zijn een aantal punten die een hypotheekakte bevat:
- De hoogte van de hypothecaire inschrijving;
- De omschrijving van het onderpand;
- Hoeveel hypotheekrente er betaald moet worden;
- Hoe de hypotheek afgelost moet worden;
- De verplichting om de woning te verzekeren;
- De algemene voorwaarden van de geldverstrekker.
Bovenstaande behandelt de notaris nauwkeurig en neemt deze met u door.
Heeft u een hypotheekakte nodig?
Als u hypotheekrecht wilt vestigen op onroerende zaken heeft u een hypotheekakte nodig. In deze situatie is het wettelijk vereist om een hypotheekakte op te laten stellen door een notaris. Een hypotheekakte is niet alleen in het belang van de bank, maar ook van anderen. Omdat elke hypotheekakte na ondertekening wordt ingeschreven in het (openbare) kadaster kan iedereen zien dat er hypotheekrecht op uw woning gevestigd is.
Wilt u een hypotheekakte laten opstellen? Vraag online een offerte aan en ontvang deze vandaag nog in uw mailbox.
Is een hypotheekakte verplicht?
Ga je een huis kopen? Dan ben je altijd verplicht om een hypotheekakte door de notaris op te laten stellen. Zonder de hypotheekakte kunt u geen huis kopen. Het is een formele overeenkomst tussen (vaak) de bank en de hypotheeknemer. Doordat een hypotheekakte verplicht is, geeft het beide partijen (geldverstrekker en geldnemer) zekerheid dat de voorwaarden wettelijk zijn vastgelegd. Hierdoor kunt u zich beroepen op de rechten en plichten die uit de hypotheekakte voortvloeien. In een hypotheekakte worden ook eventuele bijzondere bepalingen en voorwaarden opgenomen, die van invloedzijn op de rechten van beide partijen. Deze verplichting bestaat al lange tijd, maar is nog steeds een sterk recht. De hypotheekakte geeft de geldverstrekker zekerheid dat het risico te overzien is.