Koopovereenkomst notaris

In een koopovereenkomst staan afspraken die gemaakt zijn tussen de koper en de verkoper. Dit dient als basis voor de overdracht van een woning. In een koopovereenkomst worden de volgende afspraken vastgelegd:

  • Van wie u het huis koopt;
  • Het bedrag dat u moet betalen;
  • De datum van overdracht;
  • Andere relevante afspraken zoals ontbindende voorwaarden.

Koopovereenkomst

samenlevingscontract

In verband met de verkoop van een woning of andere onroerende zaken, is een schriftelijke koopovereenkomst verplicht. In de koopovereenkomst worden afspraken tussen koper en verkoper vastgelegd, die de basis vormen voor de leveringsakte.

KOPEN V.E. WONING (AANKOOP EN HYPOTHEEK)

samenlevingscontract

In een akte van levering worden de afspraken tussen verkoper en koper vastgelegd. Deze akte zorgt voor de daadwerkelijke eigendomsoverdracht.


In een hypotheekakte worden de afspraken tussen de bank en u vastgelegd met betrekking tot de lening die wordt aangegaan voor de aankoop van uw woning.

akte van levering

levenstestament voor 1 persoon

In een akte van levering worden de afspraken tussen verkoper en koper vastgelegd. Deze akte zorgt voor de daadwerkelijke eigendomsoverdracht.

Laat uw notaris de koopovereenkomst opstellen

Het vastleggen van een koopovereenkomst kunt u bij een notaris doen. Een notaris is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en heeft de juiste kennis in huis voor het opstellen van een koopovereenkomst. Aangezien het een juridisch document is, is de juiste kennis noodzakelijk. Daarnaast dient een notaris als adviseur alvorens een koopcontract wordt opgesteld. Een notaris is onafhankelijk en zorgt daarom dat beide partijen voorzien zijn van de juiste juridische informatie. Hierbij is duidelijk wat uw rechten en uw plichten zijn. Daarnaast kan een notaris de inschrijving in het kadaster verzorgen, hierdoor kan de verkoper de woning niet meer aan iemand anders verkopen. Een notaris zorgt dus voor de juiste informatie en de juiste bescherming voor de koper.

De notaris stelt u op de hoogte van de papieren en of zaken die u zelf nog moet regelen of aanleveren. Als de koopovereenkomst wordt opgesteld, zal hierbij nog de nodige toelichting worden gegeven indien er vragen zijn alvorens de overeenkomst getekend wordt.

Op zoek naar een notaris in Enschede en omgeving voor een koopakte?

De koopovereenkomst, ook wel koopakte genoemd, is een belangrijk document. Huiskes Notariaat in Enschede is in het bezit van alle juridische kennis die nodig is voor het opstellen van een koopakte. Wij ontvangen klanten uit Enschede, Hengelo, Haaksbergen, Glanerbrug, Losser, Oldenzaal, Borne, Almelo en omgeving. Kortom uit een groot deel van Twente. Voor meer informatie of vragen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen voor een koopovereenkomst? Maak gebruik van onze offertetool hierboven.