Ondernemingsrecht

Kies een van onze onderstaande pakketten voor het aanvragen van een offerte voor een aandelenoverdracht of de oprichting van een B.V., vereniging of stichting. Een notaris helpt je bij het regelen van allerlei zaken omtrent ondernemingsrecht. Huiskes Notariaat staat voor u klaar! Heeft u vragen aan onze notaris over offerteaanvragen omtrent ondernemingsrecht? Neem vrijblijvend contact met ons op!

ondernemingenzakelijk
Hoe werkt een offerte aanvraag

Stap 1 – Kies uit één van onderstaande pakketten
Stap 2 – Vul de gegevens in
Stap 3 – Ontvang direct, vrijblijvend en gratis de offerte in je mailbox

Oprichting B.V.

samenlevingscontract

Indien u er voor kiest uw onderneming in de vorm van een besloten vennootschap (B.V.) uit te oefenen, moet dat bij de notaris worden vastgelegd. In de statuten van deze B.V. leggen wij de regels vast waaraan alle direct betrokkenen bij de B.V. zich moeten houden.

Wij begeleiden u dus in dat proces.

Oprichting van een vereniging of stichting

Heeft u een mooi initiatief bedacht en vraagt u zich af in welke rechtsvorm u dit idee het beste onder kan brengen? In veel gevallen komt u dan uit bij een stichting. De stichting streeft een sociaal of maatschappelijk doel na, doorgaans door het ontvangen van donaties en/of subsidies.

Wilt u meerdere personen in een bepaald verband bijeen brengen en hen ook laten meebeslissen binnen de organisatie? Een vereniging is een rechtsvorm waarbij leden eenvoudig kunnen toe- en uittreden. U ziet deze rechtsvorm bijvoorbeeld terug bij sportclubs of muziekverbanden.

Statutenwijziging van een vereniging of stichting

Een statutaire naamswijziging of een statutaire beperking in de vertegenwoordiging van een bestuurder. In beide situaties zal een statenwijziging benodigd zijn. Is uw B.V. voor 2012 opgericht en bezit ze nog het verplichte startkapitaal van 18.000,- euro? Door middel van een statutenwijziging wordt het mogelijk om dit verplichte kapitaal belastingvrij naar aan uw in privé uit te keren.

Meer weten?

Ons team staat
voor jou klaar

wil je een afspraak maken? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op voor het plannen van een afspraak.